Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

"Rihanna en Sienna [Miller] hebben de Ugg-bootrevival geleid", verklaarde Vogue deze week, nadat twee van de meest invloedrijke figuren in de mode werden gezien die de beige laarzen droegen. Cara Delevingne, Jennifer Lopez en Heidi Klum hebben onlangs ook een paar gezien, en de acteur Anna Faris droeg Uggs om eerder deze maand een bruiloft te houden.

Uggs verscheen ook vorige week in de mannenweek in Parijs, in hun meest edgy incarnaties tot nu toe. Bij Y / Project uit Californië waren ze elephantine en dijhoog; het dragen ervan was als "je dijen in boter leggen", zei de ontwerper van het schoenenmerk, Glenn Martens. Ze waren ook de ster van de show bij het invloedrijke Japanse luxemerk Sacai, waar ze in grijze of kameelversies kwamen, met de toevoeging van een grof gebreid rood en wit bovenwerk.


De geschiedenis van Uggs is veel omstreden. De term 'ugg' is een generiek woord voor slippers in Australië en het merk Ugg werd in 1978 in Californië gelanceerd. Hun hoogtijdagen in de mode begonnen in 2000, toen ze werden goedgekeurd door Oprah Winfrey en ze kregen een nieuwe impuls in het VK in 2004, toen Sienna Miller een afgewezen kastanjekleurig paar droeg naar Glastonbury. In Australië en de VS, Uggs vertegenwoordigen een ontspannen, surfer-stijl levensstijl die een beroep op off-duty beroemdheden, zoals Jennifer Aniston en Sarah Jessica Parker, die vaak werden gepakt dragen ze in Los Angeles met een latte in de hand.


In de afgelopen jaren zijn hun mode-inhouden afgenomen, hoewel ze af en toe opduiken: in 2012 werd Kate Moss gefotografeerd terwijl ze haar halfhoge zwarte paar droeg tijdens het wandelen met haar hond, en Vogue ging zijn huidige pleidooi in 2015 vooraf toen het vroeg: "Isn is het de tijd dat we ons schuldigste modeplezier hebben omarmd? Vorig jaar hebben samenwerkingsverbanden met Jeremy Scott - waarin Uggs waren versierd met vlamdrukken of ingelegd met juwelen - en het Britse label Preen opnieuw de interesse van het fashion pack gewekt.